http://www.parsiblog.com/Template.aspx
سفارش تبلیغ
صبا ویژن



 

آچار شمع

اینکه مقدار عمر و کار کرد شمع موتور چه مقدار است، بستگی به نوع آن و البته نوع استفاده خودرو دارد اما معمولا هر 20000 کیلومتر آنها را تعویض می کنند. در واقع تعمیر کارها اولین کاری که می کنند تعویض شمع است. اما در موازات و یا حتی مهمتر از شمع، سرویس انژکتور است که آن هم بستگی به طرز استفاده و شرایط آب و هوای منطقه دارد. همانطور که به احتمال زیاد می دانید، در 206، فاصله طی شده بین هر سرویس توسط شمارنده ای که در خود کیلومتر شمار درج می شود سنجیده می شود و مقدار آن 20000 کیلومتر است. وقتی خودرو سرویس می شود این شمارنده توسط سرویس کننده Reset شده و به مقدار 20000 برمی گردد و در طی مدت از آن کم می شود تا به صفر برسد و بعد از آن به مقدار آن اضافه می شود بعلاوه علامت آچار که بطور دائم در کنار شمارنده کیلومتر نشان داده می شود که نشانگر گذشتن از سررسید سرویس دوره ای است.

60000 کیلومتر از زمان تعویض شمع ها می گذشت. تصمیم گرفتم خودم این کار را انجام دهم. شمع های قبلی Bosch Super Plus بودند، من هم از همین نوع گرفتم و آنها را تعویض کردم. مدتی بعد که به تعمیر گاه رفتم، شمع ها را عوض کرد و نوع "ایکیوم" گذاشتند.

با اینکه 60 هزار کیلومتر شمع ها را تعویض نکرده بودم، هیچ مشکلی در مصرف سوخت نداشتم اما چند بار چراغ هشدار موتور روشن می شد. ابتدا به تعمیر گاه مراجعه کردم و "دیاگ" (Diag) ، خطای "پالس مجمع احتراق" را نشان داد و تعمیرکار گفت که احتمالا از شمع ها باید باشد. آنها پیشنهاد کردند سرویس انژکتور هم انجام دهم که هزینه اش 68 هزار تومن بود. به جای آن ترجیح دادم یک قوطی تمیز کننده انژکتور PROFI-CAR به قیمت 5 هزار تومان در باک بریزم و شمع ها را خودم تعویض کنم. این اقدامات برای مدت کوتاهی خوب بود.

 

مشکل انژکتور آدم خسیس دو بار خرج می کند!

اما از آنجایی که با گذشت ده ها هزار کیلومتر، انژکتور سرویس نشده بود موتور خوب کار نمی کرد و اندکی لرزش داشت همچنین از قدرت وکشش ماشین نیز کاسته شده بود. به تعمیر گاه که رفتم، تعمیر کار گفت که شمع های Bosch Super Plus برای پژو 206 مناسب نیستند و آنها را با شمع "ایکیوم" (Eyquem) تک پلاتین عوض کرد و انژکتور را نیز سرویس کردند. بعد از این کار کرد موتور به مقدار قابل توجهی خوب شد. این بار "دیاگ" (Diag) سه نوع خطا را گزارش کرده بود.

نتیجه گرفتم که ریختن مکمل های سوخت و تمیز کننده ها در فاصله بین سرویس ها خوب هستند اما جای آنها را نمی گیرند. هرچند که برخی عقیده دارند که استفاده از مکمل ها نه تنها چندان سودمند نیست و بلکه مضر هم هست و دلیل آنرا خورنده بودن این مواد عنوان می کنند. اما آنها استفاده از مکمل افزایش اکتان بنزین را مفید می دانند. همچنین اخیرا (1390) مکانیک توصیه کرد که به هیچ وجه از بنزین سوپر استفاده نکنم زیرا کیفیت آنرا نامناسب دانست و حتی برای مدل تیپ پنج مضرتر دانست.

اگر سیستم سوخت رسانی و یا موتور اتومبیل نقص فنی نداشته باشد هیچ تمهیدی به اندازه "شیوه راندن" بر روی مقدار مصرف سوخت تاثیر نمی گذارد.

شمع هایی هستند که 2 یا 4 پلاتین دارند. این نوع شمع ها برای پژو 206 مناسب نمی باشد.

وضعیت بد انژکتور!

اردیبهشت 1390

32000 کیلومتر از سرویس قبلی می گذشت و موتور به ریپ زدن افتاده بود! ریپ زدن موقع شتاب گرفتن اتفاق می افتاد و موتور صدای تراکتور می داد و لرزش داشت! با همه اینها برای بردن ماشین به تعمیرگاه امروز و فردا می کردم. یک روز دریچه گاز را باز کردم و با فشار باد و الکل حسابی تمیز کردم اما هیچ فرقی نکرد. شمع ها را هم باز کردم اما شکل شان معمولی بود! بالاخره بعد از اتفاقی که افتاد و آنرا تحت عنوان جوش آوردن و گرفتگی در جاده نوشته ام، ماشین به تعمیر گاه رفت که مشخص شد سوزن ها خراب شده اند و نیز مپ سنسور و پتانسیومتر دریچه گاز تعویض شد و وقتی ماشین را تحویل گرفتم به وضعیت مطلوبی برگشت.

بهمن 1391

البته فکر نمی کنم که مپ سنسور یا پتانسیومتر را عوض کرده باشد حتی فکر نمی کنم حتی سوزنی را نیز عوض کرده باشد هرچند که پولش را گرفت! البته امیدوارم که اشتباه کنم اما احتمالش کم است. با توجه به شناختی که بعد ها از آن بدست آوردم. این همان تعمیرگاهی است که در مطالب دیگر هم به آن اشاره کرده ام. جای شکرش باقی است که حداقل من از کارش راضی هستم اما کسانی هستند که در کنار پول زیادی که پرداخته اند حتی از کارش نیز راضی نبودند.

تعویض شمع ها

بهمن 1391

کلاً تا به حال با تعویض شمع ها متوجه تغییر خاصی نشده ام! نه اینکه بخواهم بگویم اثر ندارد اما من متوجه نشده ام!

ضمناً در آن زمان که خودم شمع ها را عوض کردم نوع Bosch (super plus) استفاده کردم که بعداً در جای مختلف گفتند برای 206 مناسب نیست. آخرین بار Denso انداختم که از آن زمان تا کنون یک سال و یک ماه می گذرد با بیش از 40000 کیلومتر طی مسافت.

[اصل مطلب که در زمان ساخت این صفحه نوشته ام]

یک عدد آچار تعویض شمع به قیمت 3 هزار تومن خریدم بعلاوه 4 عدد شمع. و نیز چند مطلب در سایت های دیگر در باره تعویض شمع خواندم! چند نکته ای مفید بودند یکی اینکه برای باز کردن شمع ابتدا به نیروی زیادی نیاز است اما پس از آن راحت باز می شود. دیگر اینکه باید مواظب افتادن براده و چیزهای دیگر به داخل محفظه موتور بود. همچنین در مطلبی درباره نحوه سفت کردن شمع خواندم چون برای مثال بر روی جعبه همین شمع Bosch نوشته شده که شمع با گشتاور 28 نیوتن متر سفت شود.

به لحاظ رعایت ایمنی سر باطری را باز کردم، لوله هوای موتور را باز کردم، سوکت های الکتریکی را باز کردم و بعد دو پیچ کویل را باز کردم و کویل را بیرون آوردم. در 206 کویل مستقیما به شمع ها متصل می شود و بین آنها کابل وجود ندارد و فقط یک فنر است.

کویل پژو 206

از شمع سمت چپ شروع کردم. از آنجایی که انژکتور بالای شمع ها هست نمی توان آچار را در راستای محور چرخش پیچ شمع به کار برد و برای همین آچار شمع دارای دو مفصل است که می توان به آن خم داد اما با این کار - اجتناب ناپذیر - مقداری از نیرویی که وارد می آوریم هرز می رود. تا جای ممکن سعی کردم آچار را مستقیم به کار برم و دسته آنرا که کوتاه نیز هست با تکه دستمالی گرفتم تا بتوانم آنرا محکمتر بگیرم. شمع در ابتدا سفت است اما وقتی از جا تکان بخورد دیگر به راحتی باز می شود.

باز کردن کویل

یک بار دیگر که شمع ها را باز کردم یکی از آنها خیلی سفت بود، آنقدر سفت بود که وقتی لوله کوتاهی در دسته آچار شمع گذاشتم تا اهرم شود، دسته آچار شکست! و در نهایت مجبور شدم دریچه گاز را کلا باز کنم و با استفاده از سر آچار قبلی و میلگرد یک آچار دیگر درست کردم! در تعمیرگاه هم اینطور شد که روغن ترمز ریختند. بعد که ماشین را روشن کردم چند دقیقه دود سفید و غلیظی از اگزوز خارج می شد. [اردیبشهت 1390]

داخل آچار، واشر لاستیکی قرارداشت که وقتی شمع کاملا باز می شود آنرا می گیرد و شمع با آچار بیرون می آید. در غیر این صورت باید از انبر باریکی برای بیرون آوردن شمع از داخل محفظه استفاده کنید.

سعی کردم شمع را آهسته بیرون بیاورم تا براده های احتمالی به داخل محفظه احتراق نیفتند. برای بیرون آوردن براده ها از خاصیت آهنربایی پیچ گوشتی استفاده کردم. در گلوگاه دو تا از شمع ها چند تکه براده قابل توجه بیرون آمد. شاید خوب باشد اگر بتوانید از جارو برقی استفاده کنید!

پس از باز کردن همه شمع ها شروع به بستن شمع های نو کردم. سعی کردم سفتی نهایی شمع ها مقدار مطمئنی باشد، اما آنها را به حد انفجار سفت نکردم! و این یعنی 28 نیوتن!!!

تعویض شمع پژو 206

و پس از آن، همه آنچه باز کرده بودم بستم و از درست بودن آنها مطمئن شدم و استارت زدم و مشکلی پیش نیامد!

نکته بسیار مهمی که در شمع ها وجود دارد فاصله الکترود از پلاتین است. در این شمعی که استفاده کردم این فاصله 0.9 mm است. برای اندازه گیری این فاصله از وسیله ای که به آن فیلر می گویند استفاده می شود که مجموعه ای از تیغه هایی با ضخامت های مختلف است. یکی از موارد استهلاک شمع مصرف شدن پلاتین و افزایش فاصله آن با الکترود است.

 






تاریخ : شنبه 92/3/25 | 10:28 عصر | نویسنده : hamid darbar | نظرات ()
.: Weblog Themes By BlackSkin :.