***طریقه نصب***
1- بازکردن ساعت قبلی
نسیم و صبا (داشبورد قدیمی) : لبه بالایی پوشش ساعت را به سمت جلو بکشید تا فنرهای آن آزاد شوند و سپس پوشش را به سمت بالا بکشید تا از جای خود خارج شود. اکنون پیچهای کناری ساعت را باز کرده و فیش پشتی را با آزاد کردن قفل آن، خارج کنید، حال میتوانید ساعت را از جای خود خارج نمایید.
پرایدهای X100 (داشبورد جدید) : در این نوع داشبوردها برای راحتی کار بهتر است ابتدا مجموعه کیلومتر شمار را باز کرده و از پشت با فشار خارهای پوشش، ساعت را آزاد نمایید. توجه داشته باشید که این مدل ساعت به قاب پیچ شده است و دو خار بزرگ در کنارهها و خارهای کوچک در بالا و پایین قرار دارند.
پراید 141: برای باز کردن پنل جلویی دو پیچ که در قسمت پایین پنل قرار دارد را باز کرده و به آرامی خارهای دور تا دور آن را آزاد نمایید. حال میتوانید ساعت را از جای خود خارج نمایید.
2- نحوه نصب کابلها
برای اتصال سیم سنسور سرعت، پیچهای مجموعه کیلومتر شمار را باز کرده و کیلومتر شمار را به آرامی خارج کنید. در پشت سیستم کیلومتر شمار، دو سوکت 18 پایه به رنگهای مشکی و سفید وجود دارند. در سوکت مشکی رنگ، سیم پایه 15 که معمولا به رنگ قرمز-سفید (در مدلهای جدید نارنجی کمرنگ) است، سیم سنسور سرعت خودرو میباشد. مقداری از این سیم را توسط آچار مخصوص یا باز کردن روکش سیم لخت نمایید. سیم قرمز رنگ سوکت اتصال سنسور موجود در جعبه اپسیلون را به سیم سنسور سرعت خودرو (قرمز-سفید یا نارنجی) متصل نمایید و با چسب برق بپوشانید. سوکت را از پشت داشبورد عبور داده و به محل نصب ساعت برسانید.
3- بستن پیچ ها و قاب
توجه کنید که قبل از اتصال فیش برق به ساعت اپسیلون، از بسته بودن سوییچ خودرو اطمینان حاصل نمایید. فیش برق و سوکت سنسور را به پشت ساعت اپسیلون متصل و محکم کرده، و سپس ساعت را در محل قرار دهید و بعد از تنظیم جای آن، پیچها را ببندید. حال میتوانید پوشش را در جای خود ببندید.
اکنون سوییچ خودرو را باز کنید. در این حالت بایستی ساعت روشن شده و صفحه اصلی نمایش داده شود. در صورتی که در نحوه نمایش اشکالی وجود داشت سوییچ را بسته و دوباره باز کنید. اگر مشکل برطرف نشد، فیش برق ساعت را درآورید و دوباره جا بزنید.
1 - پرایدهای کاربراتوری :
توی این کیلومتر ها 2 سوکت دایره ای شکل بزرگ به رنگهای سفید و سیاه ( A , B ) موجوده و 1 عدد سیم کیلومتر که سرعت سنج هست . دور موتور هم از روی منفی کویل خونده میشه ( ولی دوستان توجه کنند برای تبدیل کیلومتر احتیاج به مدار تبدیل موج مربعی و .... نیست و همون سیم مربوطه رو وصل میکنی و همه چیز حله . دلیلشم اگه خواستین بگین تا مفصل توضیح داده بشه . )
این پشت آمپر پرایدهای کاربراتوری هست : ( این کیلومتر تقریبا همه چیز توش معلومه ، حتی جای چراغهای مختلف هم نوشته شده چی به چیه . البته ممکنه برای شما کمی متفاوت باشه ، ولی قسمتهای اصلی و سوکتهاش دقیقا همینه )
اینم از نقشه پین هاش ( به همراه رنگ سیمها ) :
سوکت A :
1 - ترمز دستی ( - ) قرمز-مشکی
2 - دور موتور ( . ) زرد-سبز
3 - آمپر دما ( *) زرد-سفید
4 - منفی (- ) مشکی
5 - چراغ دینام ( - ) مشکی قرمز
6 - -----
7 - -----
8 - راهنما راست ( + ) سبز-مشکی
9 - نور بالا ( + ) قرمز-سفید
10 - منفی ( - ) مشکی
11 - چراغ کوچک ( + ) قرمز-سبز
12 - چراغ روغن ( - ) زرد-قرمز
سوکت B :
1 - آمپر بنزین ( * ) زرد
2 - منفی ( - ) مشکی
3 - -----
4 - چراغ بنزین ( - ) سبز
5 - چراغ کمربند ( - ) سبز-مشکی
6 - چراغ درب ( - ) قرمز-آبی
7 - چراغ گرمکن عقب ( - ) مشکی-آبی
8 - برق مثبت بعد از سوییچ باز IGN ( + ) زرد-مشکی
9 - -----
10 - -----
11 - -----
12 - راهنما چپ ( + ) سبز-سفید
2 - پرایدهای انژکتوری : ( سری قبل از X100 )
توی این سری 2 تا سوکت مربعی داره ، یکی سیاه و یکی سفید . از تفاوتهای این سری با سری قبل ( یعنی با کاربراتوری ) :
- عدم وجود سیم کیلومتر ( سرعت هم با پالس و از روی سنسور کیلومتر خونده میشه )
- نشانگر برای نور پایین ( توی کاربراتوری نشانگر نور پایین نیست ، حتی سیمش هم نیست )
- نشانگر چراغ چک ( واضحه که پراید کاربراتوری اصلا نداره )
- برق + دائم اینجا داریم که وظیفش روشن نگه داشتن صفحه دیجیتال کانتر هست که همیشه بشه خوندش و توی کاربراتوری ها چون مکانیکیه احتیاجی بهش نیست ، پس نداریمش
اینم عکسش :
اینم از نقشه سوکتهای پراید انژکتوری : ( به همراه رنگ سیمها )
سوکت مشکی :
1 - چراغ دینام ( - ) مشکی قرمز
2 - ------
3 - ------
4 - چراغ چک (- ) آبی مایل به فیروزه ای
5 - چراغ روغن ( - ) زرد-قرمز
6 - ترمز دستی ( - ) قرمز-مشکی
7 - راهنما راست ( + ) سبز-مشکی
8 - راهنما چپ ( + ) سبز-سفید
9 - چراغ درب ( - ) قرمز-آبی
10 - ------
11 - برق مثبت بعد از سوییچ باز IGN ( + ) زرد-مشکی
12 - برق مستقیم باتری ( + ) سفید-قرمز
13 - منفی ( - ) مشکی
14 - منفی ( - ) مشکی
15 - سنسور کیلومتر ( . ) قرمز-سفید
16 - سنسور دور موتور ( . ) آبی-قرمز
17 - ------
18 - -----
سوکت سفید :
1 - ------
2 - چراغ کمربند ( - ) سبز-مشکی
3 - ------
4 - ------
5 - چراغ گرمکن عقب ( - ) مشکی-آبی
6 - ------
7 - نور پایین ( + ) آبی-قرمز
8 - نور بالا ( + ) قرمز-سفید
9 - چراغ کوچک ( + ) قرمز-سبز
10 - ------
11 - ------
12 - ------
13 - ------
14 - ------
15 - منفی ( - ) مشکی
16 - ------
17 - آمپر دما ( *) زرد-سفید
18 - آمپر بنزین ( * ) زرد
به گزارش گیزمگ، همین سوال، فیلیپ پالی انگلیسی را به فکر طراحی خودروی مفهومی هالو انداخت. اما قبل از آنکه نگاه دقیقتری به این خودرو داشته باشید، بدانید که این خودرو مفهومی جداشونده دارای قسمتی مرکزی است که بدون تغییر باقی میماند و قسمتهای دیگر به دور آن میچرخند. این بخش مرکزی به سادگی به وصلهها و ابزارهای دیگر متصل میشود که به نوبه خود، ایدهای منحصربهفرد و فوقالعاده است.
این خودرو که دارای چهار صندلی است، از موتوری ترکیبی بهره میبرد و میتواند به حداکثر سرعت 500 کیلومتر در ساعت برسد و تا 1127 کیلومتر نیاز به سوختگیری نداشته باشد.
شتاب این خودرو بسیار بالاست، به طوری که رسیدن از سرعت صفر به 100 کیلومتربرساعت آن فقط 2.3 ثانیه به طول میانجامد.
در صورتی که وصله هالو 120 متصل شود، خودرو به یک هواپیمای جت تبدیل خواهد شد.
هالو 120 دارای دو موتور توربوفن Pratt and Whitney TF30-P-100 است که هر کدام نیروی پیشران 76.9 کیلونیوتن را تولید میکنند.
زمانی که این هواپیما در حالت پسسوز قرار بگیرد، قدرت رانش موتورها به 112 کیلونیوتن میرسد. هواپیمای هالو میتواند به حداکثر سرعت 2 ماخ (2 برابر سرعت صوت یا حدود 700 متر بر ثانیه)، برد 6هزار و 756 کیلومتر و بیشترین ارتفاع پروازی 66هزار پا (20هزار متری) دست پیدا کند.
البته در روزهایی که صاحبان میلیاردر این خودرو عجله نداشته باشند، میتوانند به سراغ وصله هالو 46 بروند و خودروی خود را به هلیکوپتر تبدیل کنند. دو صندلی جلوی این خودر در آن زمان جایگاه خلبانان خواهد بود و در این حال مسافران میتوانند به سادگی در عقب هلیکوپتر نشسته و از پرواز لذت ببرند.
در این حالت این هلیکوپتر میتواند به سرعت 185 نات، برد 833 کیلومتر و بیشترین ارتفاع پروازی 4هزار و 572 متری برسد.
در نهایت زمانی که شما بخواهید از روی آب عبور کنید باید به سراغ وصله هالو 22 بروید. در این حالت دو موجشکن مخصوص این اطمینان را میدهند که قایق شما هیچگاه در حین حرکت دچار مشکل نخواهد شد.
طراحی خاص این قایق ما را به یاد قایق مفهومی و لوکس Strand Craft 122 میاندازد. بیشترین سرعت آن بین 55 تا 66 نات و برد قایق تا 2222 کیلومتر پیشبینی شده است.
پالی در این باره میگوید: «طراحی این خودرو با هدف گسترش مرزها برای کارخانههای خودروسازی است تا محدودیتها در این زمینه کمرنگتر شود. در طول دهه آینده تمایل برای ساخت این گونه خودروها افزایش پیدا خواهد کرد. در حالی که زیرساختارهای راههای جهانی محدودیتهای زیادی در آینده خواهند داشت رقابت در عرصه هوایی بسیار مورد توجه قرار خواهد گرفت»
اگر شما مقاله طرز کار موتورماشین و طرز کار موتورهای دیزل را خوانده باشید ،شما با دو نوع از موتور که امروزه تقریبا در هر خودرو و کامیونی در جاده پیدا می شود آشنا می شوید . هر موتور خودرو دیزلی و بنزینی به عنوان یک موتور چهار زمانه رفت و برگشتی احتراق داخلی طبقه بندی می شود .
این سومین نمونه از موتور های رفت و برگشتی است که آنرا به عنوان موتور دو زمانه می شناسید، که معمولا در کاربردهای که به قدرت پایین نیاز باشد متداول است . بعضی از دستگاههای که ممکن است موتور دوزمانه داشته باشند :
- تجهیزات باغبانی و چمنزنی( اره زنجیری، دستگاه های برش)
- موتور گازی ها
- جت اسکی ها
- هواپیما ها با دستگاه کنترلی بی سیم ( هواپیما های بدون سرنشین)
- موتور قایق های کوچک
در این مقاله ، شما در مورد موتورهای دو زمانه یاد خواهید گرفت : آنها چطور کار می کنند ، چرا ممکن است آنها مورد استفاده قرار بگیرند و چه چیز آنها را از موتور خودروهای معمولی و دیزلی متفاوت می سازد .
اصول موتور های دوزمانه
این چیزی شبیه به یک موتور دو زمانه است :
شما می توانید یک موتور دو زمانه را در هر وسیله ای مانند اره های زنجیری و جت اسکی ها ببینید زیرا موتور های دو زمانه سه مزیت مهم نسبت به موتورهای چهار زمانه دارند :
- موتور های دو زمانه سوپاپ ندارند ، که همین امر ساختمان آنها را ساده تر و وزنشان را کمتر کرده است .
- در موتور های دوزمانه به ازای هر دور چرخش میل لنگ یک حرکت انبساط داریم در حالیکه در موتور های چهار زمانه به ازای دو دور چرخش میل لنگ یک حرکت انبساط داریم که این به موتور های دوزمانه قدرت فزآینده قابل توجهی می دهد .
- موتور های دوزمانه در هر جهتی می توانند کار کنند که آن می تواند در بعضی دستگاه ها مانند اره های زنجیری مهم باشد .
یک موتور استاندارد چهار زمانه ممکن است مشکلاتی با ریزش روغن داشته باشد مگر آن که به طور عمودی قرار داشته باشد و حل این مشکل می تواند به پیچیدگی ها یک موتور بیافزاید .
بعضی از مزایای یک موتور دو زمانه عبارتند : سبکتر، ساده تر و برای تولید کننده کم هزینه تراند. موتورهای دوزمانه همچنین این پتانسیل را دارند که حدود دو برابر قدرت را در همان فضا انباشته کنند .
ترکیب سبک وزن بودن و قدرت دو برابر داشتن، یک نسبت قدرت به وزن بزرگی در مقایسه با بسیاری از موتور های چهار زمانه به موتورهای دوزمانه در طراحی می دهد .
با این حال شما معمولا موتورهای دوزمانه را در خودروها نمی بینید . زیرا در یک نگاه اجمالی به طرز کار آن یک جفت معایب قابل توجهی می بینیم .
سیکل موتور های دو زمانه
انیمیشن زیر یک موتور دو زمانه را در یک کنش نشان می دهد . شما می توانید این انیمیشن را با انیمیشن های موتور های چهار زمانه و موتورهای دیزل مقایسه کنید و تفاوت های آنرا ببینید . بزرگترین تفاوت قابل توجه در مقایسه شکل ها این است که در موتورهای دوزمانه در هر چرخش میل لنگ شمع جرقه می زند .
انیمیشن موتور های دو زمانه
انیمیشن موتور های دیزل
انیمیشن موتور های بنزینی
این شکل نشان دهنده یک نمونه بارز از طراحی جریان متقابل(cross flow) است. شما متوانید ببینید که موتور های دو زمانه دستگاه های کمی هوشمندانه ایند که از همپوشانی عملیات برای کاهش قطعات استفاده شده است .
پرش جرقه
شما می توانید با نگاه کردن به هر قسمت از سیکل، موتور های دو زمانه را بفهمید . برای این کار از نقطه ای که شمع جرقه می زند شروع کنید .مخلوط سوخت و هوا در سیلند متراکم می شود و وقتی که شمع جرقه می زند مخلوط مشتعل می شود و نتیجه این انبساط راندن پیستون به سمت پایین است . توجه کنید از آنجاییکه پیستون به سمت پایین حرکت می کند آن ، مخلوط هوا و سوخت را در کارتر متراکم می کند .
وقتی که پیستون به انتهای کورس می رسد دریچه تخلیه باز می شود و فشار داخلی سیلندر بیشتر گازهای خروجی را به بیرون سیلندر می راند . همانطور که در شکل می بینید :
مکش سوخت
سرانجام که پیستون به ته می رسد ، دریچه مکش باز می شود . با حرکت پیستون مخلوط در داخل کارتر فشرده می شود ، بنابراین آن (مخلوط سوخت و هوا) به سرعت وارد سیلندر شده ، و گازهای باقیمانده را خارج کرده و سیلندر با شارژ جدیدی از سوخت پر می شود ، همانطور که در شکل زیر می بینید :
کورس تراکم
در این مرحله با شروع حرکت میل لنگ، پیستون به سمت شمع بر می گردد . موقعی که مخلوط هوا و سوخت توسط پیستون فشرده می شود خلائی در کارتر ایجاد می شود . این خلاء باعث باز شدن سوپاپ ماسوره ای (reed valve ) ومکش مخلوط هوا ،روغن و سوخت از کاربراتور می شود.
وقتی که پیستون به سمت بالا می آید مرحله تراک پایان می یابد و شمع دوباره جرقه می زند تا این چرخه تکرار شود . دلیل نامگذاری موتور های دوزمانه این است که یک مرحله تراکم و سپس یک مرحله احتراق داریم . اما در موتور های چهار زمانه مراحل مکش، تراکم، احتراق و تخلیه جدا از هم انجام می شود .
شما می توانید ببینید که پیستون دو چیز مختلف رار در موتورهای دوزمانه انجام می دهد :
- در یک سوی پیستون که محفظه احتراق قرار دارد ، جایی است که پیستون مخلوط هوا و سوخت را متراکم می کند و انرژی آزاد شده از احتراق سوخت را ذخیره می کند.
- در سوی دیگر پیستون کارتر قرار دارد یعنی جاییکه در آن خلاء ایجاد می شود تا مخلوط سوخت و هوا را، از کاربراتور توسط سوپاپ ماسوره ای بکشد . و سپس در داخل کارتر متراکم تا اینکه مخلوط سوخت و هوا در داخل محفظه احتراق متراکم شود .
- ضمنا دو سمت پیستون شبیه به سوپاپ عمل می کند ، یعنی دریچه های مکش و تخلیه را باز و بسته می کنند .
بسیار جالب است که می بینیم پیستون کارهای مختلفی را انجام می دهد ! اینست که چرا موتورهای دو زمانه ساده و سبکتر هستند .
اگر شما از موتور های دو زمانه استفاده کرده باشید شما می دانید که باید روغن موتور های دو زمانه را با بنزین مخلوط کنید . محفظه احتراق در یک موتور چهار زمانه ، به طور کاملا جداگانه از کارتر است . بنابراین شما می توانید کارتر را با روغن غلیظ برای روان کاری یاتاقان میل لنگ، یاتاقان انتهای دیگر شاتون (پیستون) و دیواره سیلندر پرکنید . در یک موتور دوزمانه ، در سمت دیگر، کارتر قرار دارد که به عنوان محفظه ای تحت فشار برای متراکم کردن مخلوط هوا و سوخت در داخل سیلندر، نصب شده است، بنابراین نمی توان از روغن غلیظ استفاده کرد . در عوض شما می توانید از مخلوط روغن و بنزین برای روانکاری میل لنگ، شاتون و دیواره سیلندر استفاده کنید . بنابراین اگر شما مخلوط کردن روغن را فراموش کنید موتور نمی تواند عمر زیادی داشته باشد .
معایب موتور های دو زمانه
شما می توانید دو مزایای مهم موتورهای دو زمانه را نسبت به موتور های چهار زمانه ببینید: آنها ساده تر و سبکتر و حدود دو برار بیشتر قدرت تولید می کنند. بنابراین چرا خودرو ها و کامیونها از موتور های چهار زمانه استفاده می کنند؟ به چهار دلیل مهم زیر :
- موتور های دو زمانه تقریبا به اندازه موتورهای چهار زمانه عمر نمی کنند. (فقدان سیستم روغن کاری اختصاصی دلیل سایش بیشتر قسمتهای موتور های دو زمانه می باشد .)
- روغن موتورهای دو زمانه گران است، و شما به 4 انس روغن در هر گالن بنزین نیاز دارید. اگر شما از یک موتور دو زمانه در یک خودرو استفاده کنید آن یک گالن روغن در هر 1000 مایل می سوازند .
- موتور های دو زمانه به طور پر بازده از سوخت استفاده نمی کنند، بنابراین برای پیمودن هر چند مایل یک گالن سوخت نیاز است .
- موتور های دو زمانه به اندازه ای آلودگی ایجاد می کنند که در فواصل دور نمی توان آنها را دید .
آاودگی که در موتور های دو زمانه تولید می شود از دو منبع است که اولی از احتراق روغن است.احتراق روغن باعث می شود که همه موتور های دوزمانه به اندازه قابل ملاحظه ای دود تولید کنند و متاسفانه موتور های دو زمانه به دلیل سایش قطعات توده های عظیمی از دوده های روغنی در هوا تولید می کنند. دلیل دوم کمتر آشکار است اما در شکل زیر می توانیم ببینیم :
هر بار که شارژ جدیدی از مخلوط بنزین و هوا وارد محفظه احتراق می شود، قسمتی از آن از دریچه تخلیه به بیرون نشت می کند . این است دلیل این که در اطراف موتور دو زمانه قایق ها، درخشش روغن را می بینیم . نشت هیدروکربن از سوخت تازه و ترکیب آن با روغن نشتی، حقیقتا یک آلودگی برای محیط زیست می باشد.
این معایب باعث شده است که موتور های دو زمانه تنها در جاهایی استفاده شوند که موتور به طور دائم کار نکند . و نسبت قدرت به وزن بزرگ مهم باشد .
ضمنا بیشتر کارخانه ها روی ساخت موتورهای چهار زمانه ، سبک و کم حجم کار می کنند و شما می توانید این تحقیقات را در انواع موتورهای چمن زنی و ناوگان های دریایی جدید که در بازار وجود دارد ببینید .
1
سنسور سرعت خودرو Vehicle Speed Sensor:
این سنسور با داشتن یک پایه خروجی میتواند بصورت پالس، اطلاعات مربوط به سرعت لحظه ای خودرو را به ECU ارسال کند. محل قرارگیری این سنسور روی دیاق دیفرانسیل است. داخل این سنسور یک آهنربای دائم و یک سیم پیچ وجود دارد و با سیم کیلومتر در ارتباط است. نحوه عملکرد این سنسور بدین ترتیب است که با چرخش سیم کیلومتر، پالس هایی به ECU می فرستد. به کمک این پالس ها ECU سرعت خودرو را محاسبه میکند. لازم به ذکر است که درجه کیلومتر و سرعت سنج در پژو همچنان با سیم کیلومتر کار میکند.
سنسور دور موتور Engine Speed Sensor :
این سنسور با داشتن دو پایه ارتباطی به ECU میتواند بصورت امواج سینوسی، اطلاعات مربوطه به دور لحظه ای موتور را به ECU ارسال کند. این سنسور که وظیفه بسیار مهمی را بازی می کند. انتهای این سنسور که دارای یک آهنربای دائم و یک سیم پیچ است با چرخ دنده های فلایویل دور موتور که کمی جلوتر از فلایویل اصلی موتور است چند میلیمتر فاصله دارد. این فلایویل میتوانست شامل 60 دنده منظم باشد که دو دندانه آن را برداشته اند. حین چرخش فلایویل هنگامی که محل دو دندانه پاک شده به سر انتهایی سنسور رسید ، دو پیستون هم کورس دقیقاً در نقطه مرگ بالا قرار دارند. 180 درجه پس از این ، دو پیستون هم کورس دیگر هم به نقطه مرگ بالا میرسند. نحوه عملکرد این سنسور بدین صورت است که با عبور هر دندانه از جلوی سنسور، یک پالس به ECU فرستاده میشود. هنگامی که دندانه های پاک شده به سر انتهایی سنسور رسید دیگر پالسی ارسال نشده و ECU متوجه میشود که نقطه مرگ بالا فرا رسیده و باید دستور پاشش سوخت و جرقه زنی را صادر کند. دو دندانه پاک شده با احتساب 60 دندانه در 360 درجه، گستره 12 درجه را شامل میشوند. این بدین معناست که حداکثر آوانس استاتیکی دلکو 12 درجه میتواند باشد.
استپ موتور Idling Regulation Step Motor:
وظیفه اصلی این قطعه، روشن نگه داشتن خودرو در حالت دور آرام است. این قطعه وظیفه بسیار مهمتری نیز دارد. هنگامی که کولر را روشن میکنیم، کمپرسور بار خود را روی موتور وارد میکند. برای جبران آن، استپ موتور ژیگلور مربوطه را کمی به عقب تر می کشد. تا خود به خود گاز کمی زیاد شود. اگر سنسور ضربه نیز نصب شده بود استپ وظیفه گسترده تری داشت. در این حالت استپ موتور باید در هر لحظه سوزن ژیگلور مربوطه را طوری عقب و جلو می کرد تا ضربه حس شده توسط سنسور ضربه ، ناشی از احتراق ناقص سوخت، به گونه مناسبی جبران شده و یا بهبود یابد. استپ موتور کار ساسات را نیز انجام میدهد. در هنگامی که خودرو سرد است سوزن آن طوری تنظیم میشود که خودرو با اولین استارت روشن شود. کار دیگر استپ موتور، تنظیم هوای مورد مصرف سیلندرها در زمان رها کردن گاز است. در خودروهایی که فاقد این سیستم هستند با رها کردن گاز، تنظیم سوخت و هوا به علت بسته شدن دریچه گاز به هم میخورد و دیده میشود که به هنگام رها کردن گاز، خودرو به طور لحظه ای دود میکند. اما در این سیستم با وجود استپ موتور دیگر این مشکل وجود ندارد. محل قرارگیری استپ موتور ، روی هوزینگ هوای ورودی است.
سنسور موقعیت دریچه گازThrottle Potentiometer :
این سنسور که در انتهای دریچه گاز قرار دارد با این دریچه کوپل شده است. این سنسور شامل یک پتانسیومتر ساده است که سر وسط آن با حرکت دریچه گاز ، می لغزد.
سنسور فشار هوای ورودی Inlet Manifold Pressure Sensor (MAP Sensor):
این سنسور که محل اصلی آن بر روی سینی فن است با یک شیلنگ به ابتدای دریچه هوای ورودی ارتباط دارد. و با هوای ورودی به این دریچه در تماس مستقیم است. این سنسور که از نوع پیزوالکتریک است در واقع یک پتانسیومتر ساده است که سر وسط آن با فشار هوا لغزیده، عقب و جلو رفته و کار میکند. نقش این سنسور از بعضی جهات بسیار مهم است. زیرا در شرایط مختلف فشار هوا(سطح دریا و یا کوهستان) متغیر خواهد بود. اگر این سنسور درست کار نکند ECU دیگر قادر نخواهد بود که میزان هوای ورودی را به درستی تعیین نماید.
سنسور دمای هوای ورودی Inlet Air Termistor :
سنسور دمای هوای دارای ویژگی خاصی است که بر مبنای آن میتواند اطلاعات دمای هوای ورودی را به ECU برساند. این سنسور در ابتدای دریچه هوای ورودی قرار دارد و با هوای ورودی این دریچه در تماس مستقیم است. نقش این سنسور از بعضی جهات بسیار مهم است زیرا در شرایط مختلف دمایی، وزن هوای موجود در یک حجم بخصوص، ثابت نیست. در دمای پایین چگالی هوا افزایش یافته و در دمای بالا کاهش می یابد. پس اگر این سنسور درست کار نکند ECU دیگر قادر نخواهد بود که میزان هوای ورودی را به درستی تعیین نماید. گستره تغییرات مقاومت این سنسور حدود 150 اهم تا 4 کیلو اهم است.
گرمکن هوزینگ دریچه گاز Throttle Housing Heater Resistor :
این المنت گرم کننده که یک مقاومت حرارتی از نوع PTC است در هوزینگ هوای ورودی و در کنار دریچه گاز نصب شده است. و بلافاصله پس از باز کردن سوئیچ شروع به کار میکند. این المنت برای گرم نمودن نسبی دریچه گاز و جلوگیری از یخ زدگی این دریچه در روزهای سرد و مرطوب بکار رفته و نهایتاً باعث جلوگیری از یخ زدگی دریچه گاز و منافذ هوای دور آرام میشود. در ابتدا، جریان عبوری از المنت زیاد است اما با افزایش دما مقاومت این المنت افزایش یافته و جریان کمی از آن عبور میکند. اما قطع نمی شود. لذا همواره این دریچه و این مسیر گرم می ماند. اهم گرمکن هوزینگ دریچه گاز در دمای معمولی حدود 12 اهم است. محل قرارگیری فیوز گرمکن در جعبه سیاه رنگ داخل اتاق موتور سمت کمک فنر شاگرد است. فرق گرمکن کاربراتور با گرمکن سیستم انژکتوری این است که گرمکن کاربراتور برای گرم کردن نسبی مسیر سوخت و هوای دور آرام به کار رفته اما گرمکن سیستم انژکتوری برای گرم کردن هوزینگ دریچه گاز به کار میرود.
سنسور دمای آب رادیاتور Colant Termistor :
سنسور دمای آب دارای ویژگی خاصی است که بر مبنای آن میتواند اطلاعات دمای آب رادیاتور را به ECU برساند. وظیفه این سنسور رسانیدن اطلاعات دمای آب رادیاتور به ECU است. لذا زمان تحریک رله قطع کن کولر و متعاقب آن قطع کلاچ کولر در دمای 107 درجه سانتیگراد را این سنسور به ECU خبر میدهد.
با سلام وخسته نباشید خدمت دوستان عزیزاز وبلاگ من دیدن کنید ونقطه نظرادتون نو برایمن بنویسید از پیشنهادتونم استقبال میکنم
خودروی مفهومی مرسدس بنز به نام F-cellحاصل کال 150 نفر از کارآموزان در کمپانی مرسدس بنز است که با سلول سوختی کار می کند. این خودروی مفهومی اختراعات و تکنولوژی روز دنیا را با الهام گیری از خودروی بنز سال 1886 ترکیب کرده است. این خودروی مفهومی به وسیله کارآموزان شرکت Daimler AG در Sindelfingen مرسدس بنز طراحی شده است.
در طول مدت یک سال، بیش از صد و پنجاه نفر از کارآموزان و تعدادی از دانش آموختگان نظام تحصیلاتی آلمان، بر روی ساخت و تکمیل رودستر سلول سوختی مرسدس بنز، فعالیت خود را آغاز کردند. دانشجویانی از رشته های متعدد شامل مدل سازی، مکاترونیک، الکترونیک، متخصصان رنگ، مکانیک، طراحی محصول و طراحی داخلی پروژه را همراهی می کردند. به گفته Gunther Fleig، این پروژه نشان می دهد که موضوع جابه جایی پایدار (Sustainable mobility) در وسایل نقلیه عضو جدایی ناپذیری از آینده این حرفه خواهد بود.
در طراحی این خودرو، هنر تکنولوژی را با تاریخ تولید خودرو به بهترین شکل ممکن پیوند خورده است. شکل ظاهری این خودرو، اشاره ای به خودروی سواری بنز در سال 1886 دارد که چرخ هایی با پره های بزرگ داشت.
علاوه بر این، عناصر فرمی گوناگونی از تاریخچه خودروها را به همراه دار. از قبیل صندلی های فیبرکربن منحنی وار که با تو دوزی های دستی و چرم پوشانده شده اند و همچنین به شکلی واضح مشخص است که فایبرگلاس استفاده شده در قسمت جلو بر اساس اجزاء تشکیل دهنده بدنه ی خودروهای فرمول وان (Formula 1) طراحی و ساخته شده است.
خودروی F-cell به جای فرمان از جوی استیک استفاده می کند و انرژی آن با سیستم سلول سوختی که درعقب خودرو قرار دارد تامین می شود. F-cell با قدرتی درحدود 2/1 کیلووات به بالاترین سرعت خود که 25 کیلومتر به ساعت است می رسد و بیش از 350 کیلومتر را با این موتور می توان طی نمود.
اگرچه شاید این خودروی مفهومی هیچگاه به تولید نرسد اما شرکت های خودروسازی به منظور بازیابی و انتقال گذشته پر افتخار خود به نسل جدید، چنین پروژه هایی را به انجام می رسانند. به عبارت دیگر می توان گفت که آنها از Retro design یا همان الهام از نمونه های قدیمی و ترکیب آنها با فرم
چه کسی فکر می کرد از نتیجه یک آزمایشی که در خیابان مون مارتو پاریس رخ داد به پیدایش یک کمپانی جدید در صنعت خودرو سازی منجر بشود.
در تاریخ 24 دسامبر 1898 حرکت یک اتومبیلی بنام Vaiturett که دارای موتوری به حجم 270 سی سی که می توانست 1.75 اسب بخار را تولید کند و توسط یک گیربکس 3 سرعته با سرعت 30 کیلومتر در ساعت حرکت کند باعث شد تا کمپانی رنو ایجاد شود و در اصل این اولین تولید کمپانی رنو بود.
در روز اول اکتبر 1898 برادران رنو ( لوییس، فرناندو، مارسل ) کمپانی Renault Freres یا همان برادران رنو را در اطراف پاریس در محلی بنام پولون بیانکو تاسیس کردند و این اولین کمپانی رنو بود و توانستند گام بزرگی را در صنعت خودرو سازی فرانسه ایجاد کنند.
کمپانی شروع کار خود را با 2 مدل آغاز نمود مدل اول که همان uaiturette معروف بود و مدل دوم که بر گرفته از همان مدل اول بود با این تفاوت که حجم موتور آن از 270 سی سی به 450 سی سی افزایش پیدا کرده بود.
کمپانی با شناختی که از خود ایجاد کرده بود توانست شبکه های فروش خود را در سراسر دنیا گسترش دهد و همه روزه به تعداد هواداران خود اضافه کند.
مارسل رنو در 24 می سال 1903 جهان را بدر1ود گفت و سهم او در اختیار برادرش لوییس قرار گرفت
در سال 1908 لوییس سهم فرناندو را خریداری کرد و این موضوع باعث شد تا رنو به نام جدیدی ارائه شود Societe des Automobiles Renault و بعد از این فرناندو در 23 مارس 1909 در گذشت.
در سال های بعد رنو با ساختن تاکسی برای شهر پاریس از محبوبیت خاصی برخوردار شد و بعدها با همکاری هایی که بین شرکت رنو و فورد ایجاد شد شروع به ساخت خودروهای تشریفاتی کرد و تا حدودی نیز موفق شد.
رنو علاوه بر تولید اتومبیل در زمینه های دیگری نیز فعالیت خود را آغاز کرد از جمله ساختن موتورهای کشتی، تراکتور و ماشین آلات صنعتی.
رنو در صنعت نظامی هم شروع به کار کرد در جنگ جهانی اول اولین توپ جنگی خود را ساخت و بعد از آن اقدام به ساخت اولین تانک خود بنام FT17 کرد.
کمپانی برای بهبود بخشیدن به کیفیت ساخت شروع به ایجاد کمپانی های برای تولید قطعات خود نمود که از جمله آنها می توان به کمپانی SAFE کرد که با موفقیت آنها در این زمینه باعث ایجاد کمپانی دیگر قطعات شد.
از سال 1939 تا 1945 کمپانی دچار ضعفهای شدیدی شد از طرفی بمباران های جنگ جهانی دوم که خسارتهای زیادی را بجا آورد و از طرف دیگر دستگیری لوییس رنو به جرم همکاری با دشمن و مرگ وی در 24 اکتبر 1944 همگی دست به دست هم داده بودند تا کمپانی رنو را نابود کنند اما سرانجام در سال 1945 دولت فرانسه رنو را به یک کمپانی ملی تبدیل کرد و این بار نیز با نام جدیدی ارائه شد
des usine Reanult Rgie Nationale رنو با ملی شدن خود توانست گامهای بزرگتری را در صنعت بردارد و به هدفهای بزرگتری دست پیدا کند.
در حال حاضر 109 سال از تاسیس این کمپانی عظیم می گذرد و توانسته با ایجاد روابط همکاری با شرکت های بزرگ خودرو سازی و صنعتی در دنیا خود را علاوه بر جامعه فرانسوی در جوامع دیگر دنیا نیز از محبوبیت خاصی برخوردار کند و آن را به عنوان یک شاهکار فرانسوی تبدیل کند.
امروزه کمپانی رنو نه تنها به عنوان یک خودرو ساز بزرگ بلکه به عنوان یک قطب صنعتی بزرگ در دنیا بشمار می آید.
ماشین جدید آودی
جدیدترین خودروهای شرکت خودروسازی آ او دی
Audi Cars
جدیدترین و بهترین ماشین های ساخت آ او دی
قشنگ ترین و زیباترین ماشین های آودی
بهترین ماشین های دنیا
عکس و تصاویری از خوشگل ترین ماشین های جهان
مرسدس F400
که یکی از طرحهایی جنجالی بود چون چرخهای این خودرو در حالت برش از نمای جلو تقارن ندارند و این نوع طراحی بدلیل کشش بیشتر و ایجاد نیروی مخالف گریز از مرکز بیشتر در پیچ ها است
این طرح متعلق به 2002 هستشیک طرح مفهموی دیگه بر اساس پلتفرم معروف SLS گالوینگ
یک نمونه اولیه که منتهی به سری SLK شد